Clinic 2011 / nov : Functionele training in het voetbal

Na de succesvolle eerste edities van vorig jaar, waar we ongeveer 1200 coaches, medici en paramedici konden bereiken, komt de eerste clinic van dit jaar er alweer aan.

We zijn erg blij dat we u een ijzersterk programma kunnen aanbieden.

Het thema "Functionele training in voetbal" zal besproken worden vanuit sportwetenschappelijke invalshoek door Steven Probst. Vervolgens zal Koen Embrechts functionele training binnen het voetbal op een praktische manier benaderen.

Na de pauze zal Thomas D'havé het hebben over de relatie tussen voorgaande contactblessures en latere niet-contactblessures.

Reeds verschillende coaches schreven zich al in voor de sessie van 28 november. Wilt u ook aanwezig zijn, schrijf dan vlug in want de plaatsen zijn beperkt!

UPDATE: 3 accreditatiepunten worden toegekend aan trainers met UEFA-A, UEFA-B of UEFA-PRO diploma

De eerste clinic zal plaatsvinden in College De Valk in de Tiensestraat 41 te Leuven.

Ook zal er op 10 maart weer een internationaal sportcongres plaatsvinden.

U kan betalen met Visa, paypal of via overschrijving. Indien er een factuur nodig is, gelieve dan de facturatiegegevens te bezorgen via facturatie@topsportlab.com.

Via de link "Show other payment options" zijn deze opties beschikbaar!

Date 28 November 2011
Start 19:00
End 22:00
Price 25,00
Time Speaker Subject
Koen Embrechts
Steven Probst
19:00 Thomas D'Havé

Koen Embrechts

Is op dit moment als sportkinesitherapeut verbonden aan de eerste ploeg van Beerschot AC.

Hier staat hij ondermeer in voor de functionele krachttraining van de spelers. In het verleden was hij al verbonden aan enkele top volleybalploegen als physical coach en krachttrainer.

Ook is hij eigenaar van het sports performance center waarbinnen hij individuele atleten begeleidt.

Steven Probst

Als R&D manager van Topsportlab is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het medische luik binnen Topsportlab en focust hij zich op onderzoek rond blessurepreventie in het professionele voetbal.

Daarnaast is Steven als sportkinesitherapeut verbonden aan de nationale jeugdopleiding van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven.

Thomas D'Havé

Noemt zichzelf osteopathisch voetbalconsulent.

Vanuit zijn praktijk in Gent- en als consultant op verplaatsing- legt hij zich uitsluitend toe op de behandeling van voetballers. Daarnaast is Thomas docent aan de International Academy of Osteopathy, coördinator van de opleiding Osteopathie in de sport in Gent en gastdocent aan de Universiteit Gent in de Masteropleiding sportkinesitherapie.

Thomas D'havé gaat in deze Clinic dieper in op zijn filosofie dat veel non-contact letsels zoals spierscheuren en ligamentaire letsels bij voetballers een rechtstreeks gevolg zijn van eerdere traumatische contactletsels aan bijvoorbeeld schedel en schoudergordel.

Hij ziet een letsel als een foto, maar hij vraagt zich af welke film eraan voorafging?